NEN 3140 Vakbekwaam Persoon (VP)

Een vakbekwaam persoon volgens de NEN 3140 VP is iemand die voldoende kennis, ervaring en opleiding heeft om werkzaamheden aan elektrische installaties veilig uit te voeren. Deze persoon beschikt over de benodigde competenties en vaardigheden om elektrotechnische taken verantwoord en deskundig uit te voeren. Het gaat hierbij om werkzaamheden zoals installatie, inspectie, onderhoud, reparatie en andere handelingen die met elektrische installaties te maken hebben.

Belangrijke aspecten van een vakbekwaam persoon volgens de NEN 3140 kunnen onder andere zijn:

  1. Kennis van de normen: Een vakbekwaam persoon is op de hoogte van de relevante normen, waaronder de NEN 3140, en kan deze toepassen in de praktijk.
  2. Veiligheid: Het waarborgen van de veiligheid staat centraal. Een vakbekwaam persoon is bekend met de risico’s van elektrotechnisch werk en kan passende veiligheidsmaatregelen nemen.
  3. Opleiding en ervaring: De persoon heeft een passende opleiding gevolgd en/of beschikt over aantoonbare ervaring op het gebied van elektrische installaties.
  4. Bevoegdheid: In sommige gevallen kan het nodig zijn dat een vakbekwaam persoon bevoegdheden heeft of certificeringen bezit om specifieke taken uit te voeren.

Prijs per persoon*
€ 375.00

*Incl. lesmateriaal, training, examentraining, landelijk examen en certificaten.
Excl. BTW en excl. reiskosten.

Informatie op aanvraag.